GINOP-1.2.15-21-2021-00054

A HC Linear Kft. egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztése

KIÍRÁS
Kép

Operatív Program: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)
Felhívás kódszáma: GINOP-1.2.15-21
Felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása
Projekt azonosító: GINOP-1.2.15-21-2021-00054
Projekt címe: A HC Linear Kft. egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztése
Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2021.07.01.
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.11.22.
Megvalósulás helyszíne:
7630 Pécs, Hegedűs János u. 10.
Támogatás összege: 452 303 092 Ft
Támogatás mértéke: 70,00%
Kedvezményezett neve: HC LINEAR Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen visszatérítendő támogatásból valósítjuk meg.

A projekt tartalmának rövid bemutatása

A projekt keretében a következő tevékenységek megvalósítására kerül sor:

a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása: okos gyártósor (automata stencilnyomtató, SMT beültető automata, SMT forrasztó kemence, THT forrasztó berendezés, optikai ellenőrző berendezés, szállítószalag egységek, szárító szekrény, ultrahangos mosó, elektronikai gyártásra specializált munkaasztalok, javító/rework állomás manuális beavatkozásokhoz, automata csavarbehajtó gépek összeszereléshez, speciális hőkamra, elektronikai tesztelő berendezések, 3D nyomtató FDM technológia, 3D nyomtató SLA technológia, 3D szkenner).

b) Információs technológia-fejlesztés: szerver és storage infrastruktúra fejlesztés, nyomtatott áramkör tervező szoftver (CAD), mechanikai tervező szoftver (CAD).

c) Technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése: az egészségipar és az egészségügy részére kifejlesztett légszűrő és –fertőtlenítő lámpatest elektronikai alkatrészeinek gyártása.

d) Infrastrukturális és ingatlan beruházás: Pécs, Hegedűs János u. 10., Hrsz.: 41281/25 alatti szerkezetkész épület átalakítása és a gyártási tevékenység elindítása.

A HC Linear Kft. közlekedésinformatikai iparágban való piacvezető jelenléte mellett a hazai egészségipar felé való nyitás, új technológiák (SMT és THT elektronikai beültetés, optikai minőség-ellenőrzés, 3D szkennelés és nyomtatás) és új szolgáltatások (magas színvonalú elektronikai gyártási tevékenység) bevezetésével a támogatott tevékenység hozzájárul a meglévő munkahelyek megőrzéséhez, a bázislétszám fenntartásához, a hazai gyártóhelyek számának emelkedéséhez, kapacitásainak bővítéséhez. Ezáltal a támogatott tevékenység közvetlen vagy közvetett eredményeként cégünk képes lesz erősíteni és szélesíteni magyarországi jelenlétét, és a nemzetközi terjeszkedési lehetőséget is magában hordozza.

A projekt eredményeként a HC Lienear Kft. egy az egészségipar és az egészségügy részére kifejlesztett magas hozzáadott értékű légszűrő és –fertőtlenítő lámpatest elektronikai alkatrészeinek gyártását tudja végezni a továbbiakban.

Megtörtént a „GINOP-1.2.15-21-2021-00054” pályázatban szereplő új épületünk műszaki átadása, minden gépünk megérkezett, az oktatások hiánytalanul lezárultak és megkezdődött a légtisztító lámpatest elektronikáinak gyártása.

Kollégáinkkal az épületet körbejárva jó hangulatban zártuk a projektet.

IT megoldások 1990 óta és a jövőben is - HC Linear

Sikeresen lezárult cégünk egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztése 2022. november 30-án. A GINOP-1.2.15-21-2021-00054 azonosítószámú projektünk keretében megtörtént az új telephelyünk átalakítása és felújítása, a gyártáshoz szükséges eszközök, szoftverek és vagyoni értékű jog beszerzése. Projektünk megvalósításához az Európai Uniótól 452,30 millió Ft feltételesen visszatérítendő támogatást nyertünk el.

Cégünk 2021. tavaszán támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 program, GINOP-1.2.15-21-2021 „Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” konstrukció keretében.

Támogatási kérelmünk pozitív elbírálásban részesült, így 2021. őszén meg is kezdődött a GINOP-1.2.15-21-2021-00054 azonosítószámú, „A HC Linear Kft. egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztése” című projektünk megvalósítása.

A 452,30 millió Ft európai uniós támogatás segítségével sikeresen megvalósult a 7630 Pécs, Hegedűs János u. 10. alatti új telephelyünkként szolgáló szerkezetkész ingatlan befejezése és az igényeinknek megfelelő gyártótér és irodaház kialakítása. A támogatásnak köszönhetően a gyártáshoz szükséges eszközök, szoftverek, és az új egészségipari termékünk gyártásához szükséges licenc is beszerzésre került.

Cégünk a fejlesztés eredményeként egy olyan kutató-fejlesztő és gyártó bázist hozott létre, mely az egészségipari termékek gyártásán túl, valamennyi egyéb iparágat is hatékonyan és a legmagasabb műszaki színvonalon tud kiszolgálni a gyengeáramú rendszerek tervezése, gyártása és felhasználói támogatás tekintetében is.