Valósidejű forgalomirányítási rendszer

Dinamikus, valós idejű

LEÍRÁS

Modern megoldás a forgalomirányításban

Kép

A modern forgalomirányítás célja, korszerű szolgáltatást biztosítani az utazóközönség számára miközben egy időben ez a művelet hatékonyan, megbízhatóan és átláthatóan működik.  

A járműveken található fedélzeti számítógép GPRS kommunikációval biztosítja a kétirányú kommunikációt a diszpécser szolgálat adatbázis szerverére, mint például a járat azonosító, indulási időpont vagy menet közben a GPS koordináta, a pillanatnyi sebesség, és az ezek alapján becsülhető menetrendi eltérések. Változások esetén az online kétirányú kommunikációnak köszönhetően a diszpécser és a járművezető azonnal értesül a változásokról és hatékonyabban tudja a feladatokat végezni.

A beérkező adatok alapján a diszpécser számára valós időben megjeleníthető a járművek helyzete térképen vagy vonalas, logikai ábrán.  A rendszer a RealTime indítónapló program segítségével automatikus menetlevél kezelésre, zavarkezelésre, vezénylésmódosításra, forgalomirányításra, naplózásra és terv-tény összehasonlításra képes valós időben.

A járművezető és a diszpécser között lehetőség van szöveges és akusztikus kapcsolat létesítésére is, vészhelyzeti hang (rejtett mikrofon) és kép (kamera) betekintésre.

A valós idejű forgalomirányítói rendszer használatával a diszpécser egységesen tudja tájékoztatni az utasokat az utastájékoztató rendszer elemein keresztül a forgalmi helyzetről, rendkívüli eseményekről is.

KONFLIKTUSOK ELŐREJELZÉSE

Vezénylés konfliktusok előrejelzése

A rendszer proaktívan előre jelzi a vezénylésben várható problémákat, amely lehetőséget ad az időbeni változtatások végrehajtásában, erőforrás csoportosításra, rásegítő, mentesítő járatok indításában.

Kép
ELŐNYÖK

Előnyök a rendszer használatával

ELŐNYÖK

  • Valós idejű forgalomirányítás kétirányú kommunikációval a diszpécser és a járművezető között
  • Változás esetén azonnal feladatkezelési és változtatási lehetőség, vezénylés továbbítása a járműre valós időben, azonnal
  • Várható problémák előrejelzése
  • Flotta menedzsment
  • Késés vagy sietés kijelzése a gépjárművezető és a diszpécser számára
  • Automatikus menetlevél készítés támogatása
  • Zöld-út kérés (jelzőlámpás előnyben részesítés)
  • Utastájékoztatás