GINOP-1.2.16-22-2023-02907

HC-Linear Kft. eszközbeszerzése és telephelyfejlesztése

KIÍRÁS
Kép

 

Operatív Program: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

Felhívás kódszáma: GINOP-1.2.16-22

Felhívás címe: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt azonosító: GINOP-1.2.16-22-2023-02907

Projekt címe: A HC-Linear Kft. eszközbeszerzése és telephelyfejlesztése

Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2021.09.01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2023.08.31.

Megvalósulás helyszíne:      7630 Pécs, Hegedűs János u. 10.

Támogatás összege: 72 765 973 Ft

Támogatás mértéke: 70,00%

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen visszatérítendő támogatásból valósítjuk meg. 

Kedvezményezett neve:       HC LINEAR Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt tartalmának rövid bemutatása

A projekt keretében a következő tevékenységek megvalósítására kerül sor:

  1. Eszközbeszerzés: technológia- (digitális labormikroszkóp, targonca, CNC marógép) és információs technológia fejlesztés (projektor, LED televízió, szünetmentes táp).
  2. Infrastrukturális és ingatlan beruházás: Az ingatlan infrastrukturális fejlesztését önerőből, a GINOP-1-2.15-21-2021-00054 azonosítószámú pályázati forrásból, valamint jelen pályázati forrásból kívánjuk megvalósítani – jelen pályázati forrásból a III. emelet beltéri munkálatait és az új lépcsőház infrastrukturális fejlesztését.
  3. Megújuló energia: a tetőre napelemes rendszer telepítését tervezzük megvalósítani.
  4. Tanácsadás: a tanácsadási szolgáltatás igénybevétele meglévő vállalatirányítási rendszerünk fejlesztéséhez kapcsolódik - elsősorban a gyártás- és szerviz munkacsoportunk, valamint a gazdasági munkacsoportunk munkafolyamatainak további optimalizálásához, tehát gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadást kívánunk igénybe venni.
  5. Képzés: a két képzési szolgáltatást a szoftverfejlesztési csoportunk továbbképzéséhez vesszük igénybe.

 

A 2021-es év első negyedévében megvásárolt ingatlan infrastrukturális-, gyártás- és infokommunikációs fejlesztésével célunk egy olyan iparágfüggetlen kutató/fejlesztő-gyártó bázis megvalósítása a dél-dunántúli régióban, amely alkalmas gyengeáramú rendszerek kivitelezésére a kutatás-fejlesztéstől kezdve a prototípusgyártáson át egészen a sorozatgyártásig. Olyan ingatlan vásárlása mellett döntöttünk, amely rendelkezik megfelelő alapterülettel ahhoz, hogy céljainkkal összhangban hardver- és szoftverfejlesztő munkacsoportunk, gyártás- és szerviz munkacsoportunk, rendszer üzemeltetőink és gazdasági szakembereink munkaállomásai, valamint a gyártósor elhelyezése is könnyedén megoldható legyen – sőt lehetővé teszi, hogy a jövőben mind a humán-, mind a tárgyi erőforrásainkat, így a kutatás-fejlesztési és gyártásai kapacitásainkat is folyamatosan bővítsük. A jövőben ezen iparágfüggetlen kutató/fejlesztő-gyártó bázison elsődleges célunk a közelmúltban elnyert GINOP-1-2.15-21-2021-00054 azonosítószámú projekt megvalósításával az egészségipar felé való nyitás egészségipari termékek elektronikai alkatrészeinek gyártásával, másodlagos célunk a közlekedésinformatikai rendszereink továbbfejlesztése.