GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00149

E-papír alapú, napelemes utas-tájékoztató rendszer fejlesztése

KIÍRÁS
Kép

 

Operatív Program: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

Felhívás kódszáma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21

Felhívás címe: Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00149

Projekt címe: E-papír alapú, napelemes utas-tájékoztató rendszer fejlesztése

Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022.03.01.

Projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2024.02.29.

Megvalósulás helyszíne: 7630 Pécs, Hegedűs János u. 10.

Támogatás összege: 199 942 519 Ft

Támogatás mértéke: 68.3 %

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen visszatérítendő támogatásból valósítjuk meg.

Kedvezményezett neve:  HC LINEAR Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt célja

A közösségi közlekedési szolgáltatók (helyi és helyközi autóbuszos, vasúti, vízi) törvényileg is kötelező feladata az utazók megállóhelyen történő tájékoztatása. A megállókban minimum a statikus menetrendi adatok kiírása kötelező.

A projekt tárgya egy olyan napelemes e-papír (elektronikus papír) alapú utas információs kijelző család és kapcsolódó beágyazott és központi szoftverrendszer kifejlesztése, amely minimális fogyasztással, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható felülettel képes a statikus és dinamikus utastájékoztatásra, kiváltja a menetrendi és egyéb tájékoztató papírok kihelyezését, cseréjét. Az eszköz elterjedésével a közösség számára az utastájékoztatás dinamikusabbá, gyorsabbá válik, a járatkimaradások, a menetrendváltozások azonnal láthatóak lesznek. Minimálisra csökken a valós utastájékoztatáshoz kapcsolódó munkaidő ráfordítás a közlekedési szolgáltatók oldaláról. A rendszer a szűken vett utastájékoztatáson kívül városokban, falvakban és kistelepüléseken hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.

A projekt célja egy piacképes, extrém kis energiafogyasztású, nagyon átgondolt mechanikai kivitelű, skálázható kialakítású, megfelelő megvilágítást és temperálást biztosító termék fejlesztése.

A projekt 24 hónapos megvalósítási időszaka két munkaszakaszból, egy 12 hónapos ipari kutatásból, valamint egy szintén 12 hónapos kísérleti fejlesztésből áll.

A HC LINEAR Műszaki Fejlesztő Kft. tisztán magyar tulajdonú, a legszélesebb körű és legnagyobb hazai tapasztalattal rendelkező közlekedésinformatikai fejlesztő vállalat, amely a közlekedésinformatikai rendszerek fejlesztése és telepítése terén közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Járműfedélzeti utastájékoztató, mérésadatgyűjtő, jegy- és bérletértékesítő fedélzeti számítógép rendszert fejlesztettünk, amely ma már közel 6000 autóbuszon, villamoson és trolibuszon működik, továbbá a cég által fejlesztett LED és LCD kijelzők számos pályaudvaron, megállóban és járműfedélzeten üzemelnek már évek óta, rendszereink 18 megye és 14 város számára biztosítják a forgalomirányítást és utas tájékoztatást.

A kifejlesztésre kerülő e-papír alapú megállóhelyi tábla termékcsalád szabványos interfészei miatt, a saját rendszereinkkel és más hazai és külföldi közlekedésinformatikai rendszerekkel is kompatibilis lesz.